Pun Mi Đoka Đokovića

DjokovicPiše: Saša Milošević

Magnetsko ludilo obožavanja Novaka Đokovića koje u poslednjih nekoliko godina trese Srbiju prevazišlo je sve normative svake razumne sportske idolatrije.Njegovi histerični obožavaoci tzv. “đokisti”, od kojih svakako velika većina ne poznaje ni najosnovnija pravila tenisa, postali su kritična pokretačka masa kolektivne svesti (po kojoj je ovaj narod i poznat) odvodeći ćitavu naciju u krajnju poremećenost svake objektivnosti .

Od Đokovića su napravili ne samo idola, već i Kralja, Cara, Predsednika, a što je najcrnje od svega, ova nacija, koja se busa svojom pravoslavnošću i verom u Hrista, kreirala je Boga u liku i delu najboljeg udarača loptice na svetu, do te mere da su patološki, poput sektaša, spremni da na vas dignu i ruku ako li samo i pokušate da oponirate tom kultu.

Al ajde, negde i da razumem narod – on se često ponaša kao stoka koja misli u zavisnosti od korbača – ali nikako baš nikako da razume vodeća glasila koja su sebe apsolutno stavila u službu ne samo mladog tenisera već i njegove porodice, pa i nekih ” ubačenih pseud0-porodičnih elemenata” kao što je njegova devojka.

Srpske novine kao da se utrkuju ko će se više uvući Djokovićima u dupe objavljivanjem takvih budalaština i izmišljenih ” ekskluziva” da to već polako alo sigurno postaje najefikasniji laksativ za sve one sa tvrdom stolicom.

Poslednja u nizu takvih ” fascinacija” je priča o Djokovićevoj verenici, Jeleni Ristić, koja eto, zamislite iako je njegova devojka ide gradskim prevozom i čak, šta više, uredno kuca kartu ! Wow! Kakva priča : zamislite samo, jedna takva ” veličina” sa titulom ” devojke, verenice i predsednice humanitarnog fonda” učinila je običnim beogradskim smrtnicima čast i provozala se ” gradskim prevozom” do te mere toliko neupadljivo da je čak ni kontrolor u autobusu nije prepoznao. Pa kako je ona tako neupadljiva stigla do svih novina? Vrlo lako. Na isti način na koji svaka pevačica i starleta danas stiže u medije. Sliku autobusa u kojem je sedela neprepoznatljiva postavila je na na Twitter, i tako se prepoznala. A onda su je prepoznali i ” Kurir” i “Press” i svi ostali…

Užas. Da se čovek, sasvim običan, al na sebe ponosan čovek ispovraća do kraja.

Ne znam da li je mlada dama zaista umislila da je Prva Dama ali ovakvim marketinškim potezom, koji je je osmislila ili ona sama ili neki čepuljak Đokovićevih ( a bar takvih ima po svim redakcijama) i sebi i Porodici skočila je u stomak. Možda to njoj tako ne izgleda ali dovoljno će biti da prošeta po FB komentarima i vrlo jasno će osetiti onaj neprijatan miris poznatog srpskog prezira koji je najpre začne tu u gradskom busu, pa se proširi sve dalje, čak to Fejsbuka, Ne samo prema njoj već i prema tim istim medijima koji serijski prepisuju jedan od drugih ovaj ” neuobičajeni dogadjaj” od “krucijalne važnosti za domaću javnost “.

Možda Jelena Noletova “Velika” ne pamti, a novinari lako zaboravljaju tek i Patrijarh Pavle se vozio trolom, pa mu se ovolika lirika nije posvećivala. Neko se toga seti tek povremeno, za poneki memoriam. A evo, teniserovu devojku, “razvukoše” svi živi mediji u roku od pet minuta…. Da i još se siroti “kontrolor” ogreba za pet minuta slave uz nju, napominjući da bi je izbacio da je kojim slučajem bila bez karte. Ona mu je na Twitteru komplimentirala. Samo ne znam, što reče jedan od ” fejsovaca” gde li bi se posle toga zaposlio…

No, čini se da je Jelena došla samo kao logična posledica već ustaljenog višegodišnjeg medijskog “terora” Djokovićima nad nacijom.

U pojedinim momentima išlo se toliko daleko da samo što se nije zavirivalo u gaće teniserovih fizioterapeuta. I umesto da jedan takav profesionalac u svom intervju priča o tome kako brine o telesnoj konstitucji naše teniskog dike, i o posledicama koje bi na njegovu karijeru mogao ostaviti povređen zglob, ćitaocima se u okviru teksta poturala slika sa fizioterapeutovog venčanja i ispovest o njegovj zeni i deci kao da su pa oni od bilo kakvog značaj za tenis i Srbiju. . No, on čovek nije kriv. Kao i kontrolor u autobusu, ogrebao se za malo šanse da ga jednom neko prepozna na ulici. Da bude bar malo umišljena zvezda. Krivi su oni koji sebe nazivaju “sedmom silom” a evidentno su zaostali jos uvek u fazi pune inkubacije idolatrije, hrabro zloupotrebljavajuci javni prostor za privatno “šlihtanje” Djokovičima, da li direktno ili preko njegovih saradnika, prijatelja i neprijatelja.

OOooops… Pardon.

Neprijatelja nema. Jer svi vole Djokovića. Moraju da ga vole, jer ako se usude da ga samo malo ” ne vole” ili njegovog tatu, ili njegovu mamu, njegovu devojku, fizioterapeuta, pa i njegovo kuče, bes kolektivnog mozga sručiće se kao lavina za njih, Zato svi vole Djokovića. Ili veruju da ga vole. Ili se bar tako ponašaju. Svi osim mene.

Meni je odavno već Djoka pun Djokovića.

Advertisements

9 thoughts on “Pun Mi Đoka Đokovića

  1. Niko nas Srbe ne moze unistiti osim nas samih, tacnije osim pojedinaca iz naseg naroda, zar ne mozete pustiti ovaj narod da uziva u tome sto je najbolji sportista planete Srbin? Meni je pun kurac takvih kao sto si ti, koji u kuci drze kukasti krst, a ovamo glume Srbe, zaboravljajuci koliko su Srba nacisti ubili.Ako Srbi hoce da opstanu moraju shvatiti da nacizam i idiotizam nisu isto kao NACIONALIZAM!!!

  2. A kad ste tako slobodoumni i napredni, sto se lepo ne potpisete pa da znamo ko pise ove ‘izvanredne’ tekstove…

  3. Велики Ноле је у добротворне сврхе дао чак сто хиљада евра од својих милиона и милиона евра. Великодушно, нема шта. Ако игра и живи за себе онда и Србија тако треба да се односи према њему. Али не, ми смо говеда.

  4. Bravo majstore, nisi jedni…Šta je uvlake I Titu ste se uvlačili, I Andrić je za vas idol ko Djoković I Hrvatima I Bosancima, a bio potpisnik Trojnog pakta…Vama je samo bitno da je neko dobio neku titulu na Zapadu koji toliko mrzite, pa ga slavite I volite vise od onih koji su dali život za ovu državu…Ne znate ime ni jednog vojvode iz Drugog srpskog ustanka, a znate imena Djokovićeve porodice…
    Ali ne mrzite vi Zapad, mrzite ga samo deklarativno, a sve ste od njega usvojili, fudbalski huligani su product Engleske, Četnike je priznao Zapad, fejsbuk došao sa Zapada…Tako da ne folirajte se…Vaša mala bedna srca porastu kao balon kada čujete da je neko od naših dobio neko priznanje na Zapadu, bilo da je Nobelova nagrada, titulu prvaka Ili pesmu evrovizije…Pun je meni kurac onih koji citiraju Andrića, a nisu ni pročitali knjige, onih što citiraju kneza Lazara iz filma po drami Ljubomira Simovića itd…

  5. Potpuno se slazem.
    Muka mi je samo kad cujem njegovo ime, i to ne zbog njega, nego zbog ovih fanatika. Ne idem cesto u Bg, ali zadnji put kad sam izlazio iz hotela njegova slika me je gledala sa megabilborda a ja se sve truduim da ni ne gledam u tom pravcu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s